· 

Grieks avontuur, vr. dag 0

Op vakantie!


dag 0: 1 juni 2018

Weer een Grieks eiland ontdekken. Na Kreta, etc, etc, (zie hieronder) dit keer Zakynthos. Een verblijf van 15 dagen in huize Anemomylos in Vasilikos. In deze "Golstein"-site "350 jaar Golsteins en aanverwanten" de komende 15 dagen een blog over onze reiservaringen en avonturen.  Zakynthos is een van de Ionische eilanden met een oppervlakte van zo’n 410 km² met bergen in het noorden olijfbomen en wijngaarden in het midden met in het zuidwesten mooi zandstranden. De hoofdstad is Zakynthos-stad. De top van het eiland (centraal deel) heeft een bergtop  Oros Vrachinnas met een hoogte van 756 m. Zakynthos heeft een 123 km. lange kustlijn met rotsachtige hoge kliffen en in de diepte verscholen stranden. Aan de westkust van het schiereiland Vasilikos is het een aaneenschakeling van de mooiste stranden waarbij voor ons Ionio het dichtbij gelegen strand is. Het is een langgerekt zandstrand met slechts op een enkele plek een parasol en ligbed. De eigenaren van onze studio in Huize Anemomylos hebben hier ook een  bar die op enkele tientallen meters van de studio verwijderd is. Een mooi vooruitzicht.

 

Voor nu nog alleen maar informatie over onze toekomstige locatie voor de komende 15 dagen.

 

Vannacht vliegen we!

 

Wordt vervolgd ons Grieks avontuur in navolging op

 • Chios (2008)
 • Karpathos (2009)
 • West-Kreta (2010)
 • Peloponessos (2011) 
 • Zuid-Kreta (2012)
 • Kythira (2013)
 • Lesbos (2*) (2015)
 • Kos (w) (2015)
 • Epiros (2016)
 • Pilion (h) (2016
 • Lefkas
 • Kefalonia (2017)
 • Athene (h) (2018)


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.