· 

Zakyntos zat. dag 8

Blue cave


Voor zaterdag stond de Blue Caves op het programma. Niet met een dure excursie met een boot maar gewoon vanaf de rotsen kijken naar de baaien waar de bootjes de mensen nog geen 5 minuten laten zwemmen om vervolgen weer verder te varen. EEn prachtig uitzicht. Meteen wat tussenliggende paden bezocht en op berg- en rotsranden gestaan, o.a met de Europesche en Griekse vlag. Dit allemaal vanuit de Noordelijkste top van Zakyntos vanuit Krithi waar we esrt nog even hebben gelunched in een taverne tegenover St. Nicholas Isl.. 


Uitzichtpunten Noorden van zakyntos.Op de terugweg nog 3 stranden bezocht. Eerst een kiezelstrand nabij Mikro Nisi isl. Aansluitend Xigia cave/beach. Dit is een 6 km boven Alykes gelegen strand met een zwavellucht. Het zeewater daar is namelijk een natuurlijke spa doordat op 2 plaatsen vanuit de rotsen/cave het water wit kleurt door de collageen. Het water is hierdoor niet helder en het stinkt naar rotte-eieren. Aanluitend nog een Winery in Trilagada bezocht [nabij Katastari]. www.artandwine.grAansluitend nog naar Alykes beach geweest om ons af te spoelen. De hele auto rook naar rotte--eieren maar daar werden we door de opkomende wind gezandstraald.


Reactie schrijven

Commentaren: 0