· 

Zakyntos zo. dag 9


Wadelen rondom Kalamaki op de hellingen van het Skoposgebergte met wijds uitzicht op het strand van Vrondonero en de andere stranden langs de kuststrook van Zakyntos, Zakyntos-stad en in de verte de stranden van Vasilokos en de locatie van onze studio. Kalamaki ligt aan de zuidkust in de baai van Laganas. Het eerste uur van de wandeling hebben wij eerst naar taverne Kanalos gewandeld om volgens onze eigen route te wandelen. Na in totaal 5 uur doorlopend :-) wandelen hebben we aansluitend nog een biertje gedronken op de taverne van Crystel Beach en nog even langs het strand van Crystel Beach gewandeld. Ook weer een strand dat is beschermd en waar de zeeschildpadden vanaf half mei aan land komen om hun eieren te leggen. De basis van de wandeling was wandeling 16 van het boekje "wandelen op Zakyntos" maar de nieuwsgierigheid naar de op de helling liggende ruine van de Agios Andreas kerk heeft er voor gezorgd dat wij uren in onherbergzaam terrein door het Skoposgebergte onze eigen route  hebben gelopen tot de zendmasten op 492 meter hoogte. Aansluitend hebben wij tot slot het Agia Skopiotissa klooster (tijdens de Ventiaanse periode Belvedere genoemd vanwege het prachtige landschap waarin het klooester ligt) bezocht op de top van het groene Skoposgebergte op een hoogte van 700 meter. Het klooster is in de 15e eeuw gebouwd op de ruines van een oude Byzantijnse tempel en is moeilijk bereikbaar vanwege de ontbrekende bewegwijzering. Vandaag 22.503 stappen gezet op Griekse bodem. (16,2 km) en in totaal over de afgelopen dagen alweer bijna 100 km. Goed bezig!Het kloosterHet hoogste punt van de wandelingOpmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.