· 

Zakyntos di. dag 11

Shipwreck-beach & Kampi-gebergteVandaag besloten om het scheepswrak op shipwreck-beach te bezoeken. Niet per boot maar "gewoon" vanaf de rotsen. Prachtig uitzicht op de rotsen, zee en het strand maar niet spectaculair mooier dan wij eerder hebben gezien. Het enige verschil is dat hier een scheepswrak ligt. Pff. Wij hebben daarvoor weer helemaal via Zakyntos-stad naar de westkust gereden richting Anafonitria. Aansluitend via de binnenwegen de westkust van Zakynos afgezakt om Kampi te bezoeken voor een wandeling. Hier zijn de gevolgen van een brand van enkele jaren geleden nog duidelijk zichtbaar. De heuvels zijn nu weer overwegend groen begroeid met lage struiken. Het heuvelachtige landschap gaat over in de nahuwelijk begroeide steile kliffen met een uitzicht van zo'n 100 meter op de zee. Kort om weer een prachtige uitzicht op het heuvelgebergte. De wandeling loopt langs stille, ruwe landwegen, soms vergroeid en met losse stenen. Kampi is niet meer dan een gehucht met een kerk en enkele taverna's maar is de plek omvn een zonsondergang te genieten. Zo lang hebben we niet gewacht maar het uitzicht op de Exohora Bat straf hierom bekend. Er zijn ook een aantal uitzichtpunten voor ingericht. Tot slot weer naar Vasilikos om heerlijk af te koelen in de zee. S'avonds weer gegeten bij Giovani. Vandaag weer ruim 20 kilometer gewandeld. De wandeling was zwaar door de hoge temperatuur in de bergen, ruim boven de 30 graden en doordat er vandaag zeer weinig (zee)wind was. Nog net geen zonnesteek opgelopen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0