· 

Zakyntos ma. dag 10

Zakyntos-stad bezocht. Dat hadden wij al te lang uitgesteld voor een dag met wat minder weer....maar het is nog steeds mooi zomerweer met temperaturen rondom de 30 graden. Vandaag uitgekozen. Een dag met een ongeluk. Joke, de buurvrouw wilde op een muurtje klimmen en is gevallen. Naast wat schaafwonden een gebroken pols. Voor Hanneke een dagje met een cliënt opstap naar het "ziekenhuis". Voor Joke erg vervelend. Is hiermee erg onthand. De stad hadden wij inmiddels al gezien met een rondwandeling vanaf de zuidelijke pier waar wij de auto hadden geparkeerd. Aan het Dionysios-plein koffie gedronken en verder langs het water naar de relatief nieuw opgebouwde Ágios Nikólaos tou Mólou-kerk gelopen. Verder door de winkelstraten via Analípseos (Hemelvaartskerk) gelopen naar de iets verborgen !liggende Phaneroménis-kerk en vervolgens weer terug naar het Dionysios-plein. Dat was voor ons Zakyntos-stad. 
Het bewuste muurtje op het Agios Sóstis strand. Overigens wel eentje uit 1805.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Kibodefender110.com (dinsdag, 12 juni 2018 08:22)

  Hey lieve (schoon)pap en (schoon)mam,
  Wat onwijs leuk om jullie reisverslagen te lezen. We hebben onwijs gelachen om alle ervaringen inclusief de rondvliegende servetten in de taverne. En jij pap, we wisten niet dat je zo musicaal was met de "sambaballen". Wat heerlijk dat jullie je eigen weg gaan en het eiland veelal wandelend verkennen. We zijn benieuwd naar alle andere mooie verhalen.

  Lieve groetjes uit Denemarken,
  Johannes, Anouska en Shira